Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Člověk je zrozen k vzájemné pomoci

(aktualizováno 10.3. 2022)
Zpráva » Informace
Vedení LLM se rozhodlo pro pomoc Ukrajině poskytnout do konce května ubytování na Faře v Michalových Horách (kapacita 26 lůžek, Plzeňsko). Fara je registrovaná na www.pomahejukrajine.cz a nyní čekáme, zda bude nabídka využita. Kdybyste věděli o někom, kdo potřebuje ubytovat, neváhejte se na nás obrátit.
Aktualizace: Na Faru se od 11. 3. nastěhují ženy z Ukrajiny. Mají již zajištěnou práci v okolí Michalových Hor. 
Aktualizace č. 2: Fara je opět k dispozici pro nové uprchlíky. 
 
Zároveň bychom rádi zmapovali, jaké máte kapacity a možnosti pomoci ve volnočasové a vzdělávací činnosti pro děti a mládež z UA. Můžete zorganizovat vzdělávací nebo volnočasový program? Máte volná místa v kmenech/rodech? Víte o nějakém místě (škole, DDM ad.), kde by se mohla pomoc hodit? Dejte nám o tom skrze formulář s otázkami vědět. Aktivity je vždy lepší dělat ve skupině, abychom zajistili pravidelnost. Vyplnit dotazník může zástupce za skupinu nebo jednotlivec, který k sobě teprve hledá partu pomocníků nebo by byl rád s někým propojen. 
 
Dotazník a více infromací:
  Velmi si vážíme, že se různými formami zapojujete do pomoci! 

V posledních dnech se začal šířit skvělý tip od jedné nejmenované členky, zdravotní sestry. :-) Projděte svoje lékárničky, a léčiva, která expirují před táborem, můžete dát do sbírek k tomu určených. Víme, že rod Bílých vlků poskytuje ubytování, rod Wanakahoma pomáhá s organizací materiálních sbírek a určitě je zapojeno mnoho dalších. Všem Vám patří velké díky! 
Autorem citátu v titulku je Seneca.

Komentáře, diskuze

15.3. 2022 15:13
Awačin
S tou farou je to skvělý nápad. Náčelnictvo, díky za něj a díky, že jste měli tu odvahu a uskutečnili to. Zejména, pokud dámy najdou někde v okolí práci. Chápu, že to mohlo být složitější rozhodování. Doufám, že ve výsledku budou převažovat pozitiva na obou stranách.

Kolik je dva plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.