Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

KRUH DÁRCŮ LIGY LESNÍ MOUDROSTI

(aktualizováno 31.5. 2024)
Zpráva » Informace
Malebná místa, příroda, základny, klubovny, nové příležitosti a překonání nečekaných překážek... to vše je Liga. To vše stojí prostředky a čas. Své bezpečné místo v přírodě chceme mít všichni, woodcrafteři všeho věku – děti, mládež, další generace. Proto se staráme o naše tábořiště, klubovny a základny. A proto hledáme místa nová.
 

KRUH DÁRCŮ

Abychom mohli efektivně plánovat, musíme mít prostředky na dobré i špatné časy. Rozhodli jsme se proto utvořit Kruh dárců jako formu dobrovolného dárcovství v LLM. Přestože o tom málokdo ví, dobrovolné dárcovství v LLM existuje a někteří ji již touto cestu podpořili. Kruh dárců je zde pro jednorázovou, ale i pravidelnou podporu Ligy. O využití prostředků z Kruhu dárců rozhoduje náčelnictvo LLM. Zprávu o podpořených projektech a stavu dárcovství předkládá náčelnictvo LLM Sněmu zástupců.

 

ZAPOJTE SE TAKÉ

Pojďme se osobně zapojit i my, nečekejme na náhody. Prosíme rozšiřte Kruh dárců a tím i počet dobrovolných dárců LLM. Podpoříte tak významně činnost organizace. Kruhu dárců budeme pravidelně zasílat informace a přehled o použití vámi věnovaných prostředků. Každoročně vám také pošleme potvrzení o výši daru, které můžete použít pro snížení základu daně. Podpořit Ligu můžete třeba pravidelným darem 200 Kč měsíčně na našem transparentním účtu:

 

2902824075/2010

poznámka: kruhdarcu

 

PODROBNOSTI

 

JAKÉ DARY JSME UŽ V LIZE LESNÍ MOUDROSTI VYUŽILI

  • Dar nemovitosti v podobě Samechovské louky od manželů Laitových – louka nyní slouží jako tábořiště Soví louka a pořádá se zde řada akcí.

  • Finanční dar Kanadské ligy lesní moudrosti (Klenova bouda, klubovna kmene Trilobit). Připravované z daru: táborové stavby na Soví louce, klubovna kmene Bobrů).

  • Finanční dar rodiny Vaňkových a kmene Tussilago na Samechovskou studnu.

  • Banát 2019 a Banát 2024. Tyto ročníky se mohou uskutečnit jen díky naší podpoře veřejné sbírky na portálu darujme.cz

  • A další individuální dárci.

 

 

Ilustrační fotky míst, které jsme schopni změnit k lepšímu - naše Fara v Michalových horách

 

NA CO VYUŽÍVÁME PROSTŘEDKY Z DÁRCOVSTVÍ

  • Plánovaná stavba základny na Samechově.

  • Stavba základny Klenovy bouda

  • Táborové stavby Samechov: Kuchyň a jídelna, další latrína, mostek přes potok, dřevník.

  • Podpora projektů kmenů: V současnosti se připravuje klubovna kmene Bobrů (výkup pozemku, stavba, další podpora).

  • Časopis LLM Woodcraft.

  • Nákupy nových tábořišť a luk, ligových i kmenových.

  • Výbava a údržba našich základen.

  • Ekologické zásahy a projekty na našich pozemcích.

  • Nenadálé události.

 

VYBERTE SI, KAM SMĚŘUJE VÁŠ DAR

Kam váš dar směřuje, ovlivníte poznámkou u platby. Dar bez poznámky řadíme do Kruhu dárců. Jednorázovými nebo i trvalými dary můžete podporovat následující projekty LLM:

  • kruhdarcu – Dobrovolné dárcovství Ligy lesní moudrosti na podporu organizace a výše vypsaných projektů a účelů.
  • klenovabouda – Stavba základny Klenova Bouda.
  • sovilouka – Výstavba táborové kuchyně, mostku, latríny, dřevníku a příprava stavby nové základny na Soví louce.
  • casopis – Podpora časopisu Woodcraft, jeho obsahu a redakce.

Pokud se rozhodnete darovat a nejste člen LLM, prosíme, kontaktujte našeho fundraisera na emailu matej.keka@ligalesnimoudrosti.cz. Následně vás zahrne do adresáře pro informování kruhu dárců.
 
 

INFORMACE K JEDNOTLIVÝM PROJEKTŮM

 

PROJEKT KLENOVA BOUDA

Pomozte nám vybudovat jedinečnou horskou chatu v Krušných horách, která poskytne útočiště mnoha oddílům, kmenům a školním třídám. Vaše podpora umožní rekonstrukci chaty na Jahodové louce u Božího Daru, která bude sloužit jako centrum pro aktivní pobyt v přírodě a výchovu k přírodě a tábornictví.
Pro více informací o samotné projektu jděte na www.klenovabouda.cz, kde se o celém projektu dozvíte veškeré detaily.

SOVÍ LOUKA

Na Soví louce nás čekají táborové stavby, jako je dřevník, mostek, kuchyně. Část z toho financuje LLM z Kanadského daru, nicméně jakýkoliv dar může zaručit, že vše proběhne v plánovaném rozsahu a třeba i s nějakým zlepšením navíc.


Sněm zástupců LLM z roku 2023 navíc ukládá náčelnictvu: Pokračovat v projektové přípravě stavby srubu na Samechově a na příštím sněmu zástupců představit způsob dalšího financování. Čeká nás tak příprava možností a projektu srubu/základny, která bude spolu se Soví loukou sloužit pro rody, menší kmeny, vzdělávací akce… a všechny různé aktivity, které si my woodcrafteři dokážeme vymyslet a uskutečnit.


Na našem transparentním účtu tak můžete cíleně podporovat malebné místo, kterému se dříve říkalo Samechov, dnes Soví louka:

2902824075/2010

poznámka: sovilouka


ČASOPIS WOODCRAFT

Poslední zmiňovanou možností  je náš časopis LLM Woodcraft. Podporou časopisu umožníte zvyšování úrovně jak vizuální, tak obsahové. V minulosti redakce využila finančního daru pro tisk časopisu ve vyšší kvalitě. V současnosti se časopis nachází v přechodovém roku, kdy k tištěné verzi finišují přípravy webu časopisu a budování online živého periodika. Podporou časopisu pomáháte jeho ambici být stabilním a kvalitním ligovým médiem. 


Na našem transparentním účtu můžete podpořit časopis LLM Woodcraft následovně:

 

2902824075/2010

poznámka: casopis


 

NOVINKA: GIVT.cz

Nakupujte srdcem! Givt.cz je platforma, která umožňuje převést vaše běžné online nákupy na podporu dobré věci, aniž byste zaplatili korunu navíc. Stačí si vybrat e-shop a organizaci, kterou chcete podpořit, a část vaší útraty půjde na vybranou neziskovou organizaci. Pro více informací navštivte Givt.cz.
 
 
 
 
Marek Havrlík - Nechodí, Matěj Keka (matej(tečka)keka(zavináč)ligalesnimoudrosti(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.